[Ίλιον-Άγ. Ανάργυροι] Παρέμβαση ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας

[Ίλιον-Άγ. Ανάργυροι] Παρέμβαση ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας

20/03/2023

Το Σάββατο 18/3 βγήκαμε στους δρόμους του ιλίου και των αγίων αναργύρων πραγματοποιώντας παρέμβαση ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν κείμενα, αναρτήθηκε πανό και κολλήθηκαν χαρτοπανό για το φαινόμενο της λεγόμενης “ακρίβειας” και για την “ανάπτυξη” που θα φέρει το μετρό στη γειτονιά μας μαζί φυσικά με τα αυξημένα ενοίκια. Ακόμα, φροντίσαμε να στολίσουμε τους δρόμους με αυτοκόλλητα (https://athens.indymedia.org/post/1624258/), ενώ παράλληλα κολλήθηκε η αφίσα που βγήκε από τον Συντονισμό Αναρχικών συλλογικοτήτων, φεμινιστικών ομάδων και συντροφισσών τον Φλεβάρη του 2023 με αφορμή την υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης (https://athens.indymedia.org/post/1623763/).

Στον αστερισμό μιας ακόμα κρατικής δολοφονίας, αυτής του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με το θάνατο 57 ανθρώπων, μας είναι ξεκάθαρο -με όλο και πιο ωμό τρόπο- ότι για το καπιταλιστικό σύστημα και τους κρατικούς διαχειριστές του είμαστε όλοι, όλες και όλα αναλώσιμα. Οι ζωές μας μετράνε τόσο, όσο δεν κοστίζουν κάτι στο υπάρχον σύστημα. Το δόγμα της ατομικής ευθύνης εφαρμόζεται για άλλη μία φορά, πιστώνοντας το λάθος σε ένα μόνο άτομο, την ίδια στιγμή που ολόκληρη η δομή του σιδηροδρομικού δικτύου ήταν επισφαλής. Σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Δεν μας εκπλήσσει όμως τίποτα.

Η ολοένα και εντεινόμενη φτωχοποίηση των ζωών μας, είναι ένα ακόμη επεισόδιο του κοινωνικο-ταξικού πολέμου, που στην πλέον ξεδιάντροπη μορφή του οδηγεί σε βίαιες εξώσεις κατοικιών, στο παρηγορητικό μοντέλο ελεημοσύνης των διαφόρων pass λίγων ευρώ σαν παρηγοριά στον άρρωστο. Και από εκεί, στην μηδενική ανοχή προς οποιαδήποτε φωνή αντίστασης υψώνεται, μέχρι τις δολοφονίες για λίγα ευρώ, όπως του Κώστα Φραγκούλη και πρόσφατα στη δολοφονία των 57 ανθρώπων στα Τέμπη. Απόδειξη ότι μπροστά στα κέρδη όλες οι ζωές των από τα κάτω τζογάρονται ασύστολα από τα κράτη και τους διαχειριστές τους. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν μας λυπεί, δεν μας σοκάρει. Μας οργίζει. Για το καπιταλιστικό σύστημα είμαστε αναλώσιμα νούμερα στη στατιστική τους. Να γίνουμε εκείνο το στατιστικό λάθος που θα τους συντρίψει.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία σε μορφή pdf

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *