Αφίσα – Η κρατική βία απλώνεται εκθετικά πάνω μας

Αφίσα – Η κρατική βία απλώνεται εκθετικά πάνω μας

21/12/2022

Η κρατική βία απλώνεται εκθετικά πάνω μας

H κατασταλτική φρενίτιδα των τελευταίων μηνών προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, να τσακίσει κάθε μορφή αντίστασης όσων τολμούν να σηκώσουν κεφάλι στη σύγχρονη ολοκληρωτική καπιταλιστική διαχείριση. Από το κέντρο μέχρι τα προάστια, το κράτος επενδύει στην επιβολή του τρόμου και την εξάπλωση φοβικών αντανακλαστικών με την αστυνομική διαχείριση κάθε κοινωνικού ζητήματος.

Στην εποχή των αλλεπάλληλων κρίσεων και της μόνιμης συνθήκης έκτακτης ανάγκης, η καταστολή είναι το μοναδικό αντίδοτο για τη διασφάλιση της συστημικής ομαλότητας. Εκκενώσεις καταλήψεων, που έμπρακτα αμφισβητούν την ιδιοκτησία στεγάζοντας αγώνες, απελευθερωμένες σχέσεις, συλλογικοποιώντας την ανάγκη στέγασης. Απαγορεύσεις και χτύπημα διαδηλώσεων και απεργιών, κατάλοιπο των πειθαρχήσεων και της στρατοπεδικής ζωής που επιχειρήθηκαν με πρόσχημα την covid-19. Εγκλεισμός μεταναστών/στριών στα στρατόπεδα και καθημερινές δολοφονίες στα σύνορα νομιμοποιημένες από τη σταθερή διάχυση εθνικιστικής και μιλιταριστικής ρητορείας. Άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, νέος σωφρονιστικός κώδικας, αστυνομοκρατία γειτονιών με τις πλάτες δημοτικών αρχών με πρόσχημα την ανάπτυξη.

Η καταστολή μεθοδεύεται απέναντι σε όσα δεν χωράνε στην έμφυλη, εθνική, ταξική κανονικότητα. Στις φτωχές, τους αποκλεισμένους, τα απείθαρχα, που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τη νομιμοφροσύνη. Για αυτό και η αστυνομία πυροβολεί στο ψαχνό με κάθε ευκαιρία. Ένα χρόνο μετά την καταδίωξη και δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, το σκηνικό επαναλήφθηκε αυτή τη φορά και στη Θεσσαλονίκη με τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου ρόμ Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος κατέληξε λίγες μέρες μετά βρισκόμενος σε κώμα. Δεν είναι ούτε μεμονωμένο περιστατικό ούτε “κακιά στιγμή” ενός μπάτσου δολοφόνου. Είναι η διαχείριση που επιφυλάσσει το κράτος για όσα δεν ταιριάζουν στα κυρίαρχα πρότυπα του νόμου και της τάξης, για όσες αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμες, για όσους δεν θέλουν να συνηθίσουν τη διαρκή τους υποτίμηση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΟΜΑ

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή pdf

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *