Αλληλεγγύη στην κατάληψη “Βοτανικός Κήπος” και στο πάρκο Δρακοπούλου

Αλληλεγγύη στην κατάληψη “Βοτανικός Κήπος” και στο πάρκο Δρακοπούλου

Ένα καυτό πρωινό στις 24 Ιουλίου, ενώ μαίνονται φωτιές σε πολλά σημεία του ελλαδικού χώρου που καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από δασική βλάστηση, ελεύθερα και οικόσιτα μη ανθρώπινα ζώα, σπίτια και ανθρώπους, οι μπάτσοι μαζί με τις μπουλντόζες του δήμου Πετρούπολης εισβάλλουν στην κατάληψη “Βοτανικός Κήπος”. Ήταν μία πράξη “κομβικής σημασίας” για την “τοπική κοινωνία” και για την εξασφάλιση της επανεκλογής του δημάρχου και των παρατρεχάμενων του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτικών παρατάξεων…

Είναι φανερό πως δήμαρχος χωρίς να κόψεις κάποια δέντρα δεν βγαίνεις! Το βλέπουμε χρόνια με δημάρχους που εκλέγονται επειδή ξεριζώνουν λόφους για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες. Το είδαμε στο Αιγάλεω με την τσιμεντοποίηση του πάρκου Μπαρουτάδικο. Το βλέπουμε στο πάρκο Τρίτση όπου χρόνια επιχειρείται ο τεμαχισμός και η εμπορευματοποίησή του. Το είδαμε και λίγες βδομάδες πριν που ο Μπακογιάννης με παρουσία ΜΑΤ και φασιστών “και καλά κατοίκων” παγίδευσε με λαμαρίνες το μόνο σημείο πρασίνου στην Πατησίων, το πάρκο Δρακοπούλου. Φυσικά για να κόψει τα δεκαετή δέντρα και να φυτέψει θάμνους κάποιος φίλος εργολάβος, αλλά -γιατί όχι- και για να μην εμποδίζουν την επιτήρηση ενός ακόμα ανοιχτού χώρου. Το ίδιο επαναλαμβάνεται τώρα και στην Πετρούπολη με το πρόσχημα της ανέγερσης δημαρχείου.

Προφανώς και τα δέντρα δεν είναι ο στόχος, αλλά τα παίρνει η μπάλα! Το πάρκο Δρακοπούλου, ο Βοτανικός Κήπος, όπως και άλλοι ανοιχτοί χώροι και καταλήψεις ενοχλούν! Ενοχλούν γιατί εκεί οι άνθρωποι συλλογικά ασχολούνται με θέματα που αφορούν την γειτονιά χωρίς να περιμένουν από τις δημοτικές αρχές ρουσφέτια, αντιδρούν στα σχέδια εκμετάλλευσης των τελευταίων ελεύθερων χώρων, αντιτίθενται στην “καινοτομία” της τσιμεντοποίησης των λιγοστών πια χώρων πρασίνου και στην παράδοσή τους στον βωμό της κατανάλωσης. Ενοχλούν γιατί συμβάλουν στην όξυνση του κοινωνικού και ταξικού αγώνα, γιατί εκεί η αυτοοργάνωση και οι σχέσεις ισοτιμίας αντιτάσσονται έμπρακτα στις κυρίαρχες δομές που μας θέλουν πειθήνια όντα παγιδευμένα στον ατομικισμό και έρμαια στα χέρια του κράτους ως απόλυτου ρυθμιστή των ζωών μας.

Επειδή οι επίθεση απέναντι στους από τα κάτω είναι σφοδρή

Επειδή οργανώνουν την εκμετάλλευση, την υποταγή και την εξόντωσή μας

Με όπλα τους νόμους, την καταστολή, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, τη φτώχεια, τους ιούς” και την “φωτιά”

Στήνουμε τους δικούς μας χώρους ελευθερίας, φροντίδας και αγώνα

εκεί όπου συναντιούνται οι επιθυμίες μας και η οργή μας

που σχηματίζονται οι αγώνες και οι αντιστάσεις μας

που χτίζονται σχέσεις ισότιμες με βάση την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια

που προέχει η ανάγκη για συνάντηση, για επικοινωνία, για μοίρασμα, για δημιουργία χωρίς σκοπό το κέρδος

εκεί που όλα είναι εφικτά!

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους ελεύθερους χώρους

Αλληλεγγύη στην κατάληψη “Βοτανικός Κήπος” και στο πάρκο Δρακοπούλου

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *