Για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία…

Για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία…

Η νεροποντή στη Θεσσαλία μας άφησε άναυδους, -ες, -α, γιατί για ακόμα μία φορά αφήνουμε τη λήθη να μας κυριεύει. Τα μπαζωμένα ρέματα μας παίρνουν συνεχώς…

Ό,τι έγινε στη Θεσσαλία εύκολα και γρήγορα αποδόθηκε στην κλιματική «κρίση», από την κρατική και μιντιακή ρητορεία. Ευθύς αμέσως τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης, ανάμεσα στις κραυγές «φιλάνθρωπης» ανησυχίας για νεκρές, πληγέντες, χαμένες περιουσίες και κατεστραμμένες ζωές (κανένας λόγος βέβαια για την τύχη των δεκάδων μεταναστών εργατών γης της περιοχής), φρόντιζαν παράλληλα να καθιστούν σαφές πως κράτος και τοπικοί παρατρεχάμενοι δεν είχαν καμία ευθύνη.Από την άλλη, η πλημμύρα στο θεσσαλικό κάμπο έδωσε επιπλέον την ευκαιρία για επικοινωνιακά και ψηφοθηρικά παιχνίδια εξουσίας. Ο σιχαμένος δήμαρχος Βόλου, Μπέος, που θέλει να ξεπουλήσει το νερό των βουνών της περιοχής, βγήκε να κάνει το σόου του με εμφιαλωμένα νερά, εκμεταλλευόμενος ακαριαία την ευκαιρία ψηφοθηρικής περιοδείας στην εκλογική του περιφέρεια. Από την άλλη, κυβερνητικά στόματα εξήγγειλαν δίχως περιστροφές ότι τα φαινόμενα αυτά θα επαναλαμβάνονται, ότι δεν θα κάνουν τίποτα, μόνο θα αποζημιώνουν… θα εφαρμόσουν δηλαδή την καλά εμπεδωμένη από την εποχή covid θανατοπολιτική των φιλανθρωπικών pass πετώντας όχι μόνο το ξεροκόμματο, αλλά και την ευθύνη στους από τα κάτω ατομικά, υποτιμώντας κι άλλο τις ζωές μας.

Δεν εμπιστευόμαστε κανένα κράτος είτε «φιλελεύθερο», είτε «κοινωνικό» ή «όπως-θες-ονειρέψου-το» ότι θα μας σώσει. Μακρυά από λογικές εθελοντισμού και ανθρωπισμού, που συγκαλύπτουν τους καιροσκόπους διαχειριστές του κράτους, στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα στους ανθρώπους και τα μη ανθρώπινα ζώα που πλήττονται. Την ίδια στιγμή ας αντισταθούμε στη λήθη των γεγονότων και στην επανάληψη των «έκτακτων συνθηκών». Μόνη απάντηση σε ό,τι μας βρήκε και σε ό,τι έρχεται η αντίσταση στα σχέδια τους για «πράσινη ανάπτυξη» και εκμετάλλευση της γης, του νερού και του αέρα. Μόνος συλλογικός φραγμός στην επέλαση του υπάρχοντος: η διαχείριση των τόπων μας από εμάς τα ίδια στη βάση της αυτοοργάνωσης και της αντι-ιεραρχίας μακριά από λογικές ανάθεσης και προεκλογικών υποσχέσεων. Οι συλλογικές μας απαντήσεις: η αμφισβήτηση των «απειλών» που μας παρουσιάζουν, η δημιουργία δομών αλληλοβοήθειας, ο αγώνας ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας.

Ενάντια στην υποτίμηση και τη βία που δεχόμαστε

Πάντα απροσάρμοστες, πάντα χειμαρρώδεις

Ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης, από την Τέταρτη 13 έως Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και από τις 6μ.μ. έως τις 10 μ.μ. ο χώρος της κατάληψης Σινιάλο (Καποδιστρίου 95, Αιγάλεω) θα είναι ανοιχτός για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στη Θεσσαλία.

Λίστα: Νερά ,Ξηρά τροφή, Κονσέρβες, Γάλατα, Χαρτί υγείας, Σερβιέτες, Γάζες και ελαστικούς επιδέσμους, Οξυζενέ, Betadine, Οινόπνευμα, Αντικουνουπικά σπρέι, Αντισηπτικά Φάρμακα, Παυσίπονα, Ταινίες και μηχανήματα μέτρησης σακχάρου, Καθαριστικά/απορρυπαντικά, Σκεπάσματα, σεντόνια και μαξιλαροθήκες, Πετσέτες, Παπούτσια, Σακούλες σκουπιδιών, Σφουγγάρια, Γαλότσες, Μάσκες, Γάντια, Γκαζάκια-καμινέτα, Μωρομάντηλα, Βρεφικές τροφές, Πάνες ενηλίκων, Παιδικά ρούχα, Μεταλλικές σκούπες, φαράσια & φτυάρια.

Το Σάββατο θα σταλούν τα πρώτα πράγματα στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας και θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις ώρες που θα είναι ανοιχτός ο χώρος προκειμένου να συνεχιστεί η συλλογή αγαθών.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *