Καμία μόνη απέναντι στο trafficking

Καμία μόνη απέναντι στο trafficking

Καμία μόνη στα χέρια του κράτους και των πατριαρχικών θεσμών του

Το καλοκαίρι του 2021, η Ε., που έχει γίνει γνωστή ως η 19χρονη από την Ηλιούπολη, κατάφερε να αποδράσει, με τη βοήθεια μίας σερβιτόρας σε γειτονικό καφέ, από το διαμέρισμα του νταβατζή μπάτσου Δημήτρη Μπουγιούκου, ο οποίος την κρατούσε φυλακισμένη, την κακοποιούσε και την εξέδιδε ασκώντας της σωματική και ψυχολογική βία. Οι μπάτσοι την αντιμετώπισαν κλασσικά με εξευτελιστικό τρόπο. Μαζί με τον Μπουγιούκο αποδείχτηκε ότι και ο πατέρας της την κακοποιούσε και τη βίαζε από έντεκα χρονών και ότι ο πρώην φίλος της την εξέδιδε με τη βία. Άλλη μία κοπέλα βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει το Μπουγιούκο… Τελικά, αποδείχτηκε ότι δεν μιλάμε για άλλο ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ότι πρόκειται για ένα κύκλωμα trafficking μεγάλης κλίμακας και διασυνδέσεων, με την εμπλοκή των μπάτσων και τη συγκάλυψη των ΜΜΕ.

Μετά από δύο χρόνια δικαστηρίων, εξαντλητικών και υποτιμητικών ανακριτικών πράξεων, επανατραυματισμού και εκφοβισμού απέναντι στις επιζώσες και τις συνηγόρους τους, η 19χρονη από την Ηλιούπολη βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινική δίωξη! Ο μπάτσος Μπουγιούκος που την είχε απαγάγει και την εξέδιδε, που ήδη έχει καταδικαστεί για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (και παραμένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης), της έκανε μήνυση. Η Ε. καλείται να δικαστεί ως κατηγορούμενη διότι, «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος» και «κατελήφθη να κατέχει ναρκωτικά για δική της αποκλειστικά χρήση»… τότε που ήταν αιχμάλωτη και την εξέδιδαν με τη βία!!!

Η «Εισαγγελία» θεώρησε βάσιμη την καταγγελία και τιμωρεί για ακόμα μία φορά την γυναίκα που βρήκε φωνή να καταγγείλει τη σεξιστική βία που δέχτηκε. Η «Δικαιοσύνη» κάνει για άλλη μία φορά σαφές προς όλα μας, ότι πρέπει να υπομένουμε την όποια σεξιστική εκμετάλλευση ή επίθεση δεχόμαστε, αλλιώς μας περιμένει παραδειγματική τιμωρία επειδή αμφισβητήσαμε την αντρική κυριαρχία και την έμφυλη τάξη.

Η οργή μας ξεχειλίζει! Γιατί η κρατική – θεσμική διαχείριση κάθε γεγονότος σεξιστικής βίας επικυρώνει αέναα το καθεστώς της πατριαρχίας, του σεξισμού, των έμφυλων ανισοτήτων εις βάρος των γυναικών και όσων δεν ανταποκρίνονται στα κυρίαρχα πρότυπα των αρρενωποτήτων, της ετεροκανονικότητας, της διάχυτης ομοφοβίας και τρανσοφοβίας, της αρτιμέλειας. Μας υπενθυμίζει ότι τα σώματα των γυναικών είναι υποτιμημένα, δημόσια, βορά στις ορέξεις του κάθε μάτσο σεξιστή.

Δημοσιοποιούμε σεξιστικά περιστατικά στις γειτονιές μας και αναλαμβάνουμε δράση

Αλληλεγγύη σε όλα τα επιζώντα

Μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο σε μορφή pdf:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *