Ανάρτηση πανό για την Παλαιστίνη έξω από το στρατόπεδο στους Αγ. Αναργύρους

Ανάρτηση πανό για την Παλαιστίνη έξω από το στρατόπεδο στους Αγ. Αναργύρους

Εδώ και δεκαετίες ο πληθυσμός της Γάζας, της μεγαλύτερης ανοιχτής φυλακής, αλλά και της Δυτικής Όχθης βιώνουν την καταπίεση, τον εκτοπισμό, την εκμετάλλευση, τον καθημερινό θάνατο από τον στρατό του ισραήλ και τους εθνικιστές εποίκους του. Ένας πληθυσμός εγκλωβισμένος σε μια αποκλεισμένη και ελεγχόμενη περιοχή από το ισραήλ, αλλά και τους τοπικούς κοσμικούς και θρησκευτικούς ηγέτες της, που προσπαθεί να επιβιώσει με κάθε τρόπο.

Τη δεδομένη στιγμή, μετά την κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή από τις 7 Οκτωβρίου 2023, γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες του τελευταίου επεισοδίου της σφαγής των εγκλωβισμένων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίοι/ες απέναντι σε ένα πάνοπλο στρατιωτικό κράτος και τους συμμάχους του συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Το ελληνικό κράτος συστρατεύεται πλήρως με το ισραήλ και συμμετέχει στον εκτυλισσόμενο πόλεμο και την γενοκτονία των παλαιστινίων παρέχοντας την αναγκαία πολιτική και στρατιωτική στήριξη προωθώντας παράλληλα τα δικά του εθνικιστικά συμφέροντα στην ανατολική μεσόγειο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ  ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

“Στην Παλαιστίνη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ήθελα να δω μέρη όπου θα μας επιτρεπόταν να ζήσουμε τη ζωή μας. Θέλω έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Θέλω απελευθέρωση. Έναν κόσμο, όπου […] οι άνθρωποι επιτρέπεται να είναι ο εαυτός τους χωρίς να ζουν με φόβο. Δεν με νοιάζει πώς θα ονομαστεί αυτό το μέρος. Δεν με νοιάζουν οι σημαίες. Ελευθερία χωρίς εθνικότητα και ταυτότητα. Όχι κομμουνιστικού ή ισλαμικού τύπου. […] Τα ζώα θα πρέπει να είναι επίσης ελεύθερα. Θέλω μια ουτοπία και δεν θα αποδεχτώ τίποτα λιγότερο. […] Τη στιγμή που θα σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στην ουτοπία, δεν θα μας έχει απομείνει τίποτα για να παλέψουμε. Γιατί να συνεχίσεις να ανασαίνεις, αν πιστεύεις ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει;”

“Συνεντεύξεις με ριζοσπάστριες παλαιστίνιες γυναίκες”, Καμιονέτα, 2023

Την Τρίτη 18/6/2024 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου “Συνεντεύξεις με ριζοσπάστριες παλαιστίνιες γυναίκες” με τη συμμετοχή μίας εξ αυτών από τις εκδόσεις Καμιονέτα στην ΑΣΟΕΕ στις 7.00μμ.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *